пазар нова сграда 2018

Новата търговска сграда на Централен пазар е в много напреднал етап на строителство

Новата сграда, която се строи от няколко месеца в северозападната част на Централен пазар Русе, е в много напреднал етап на строителство, видя РусеИнфо.

Тя е част от програмата за развитие на „Общински пазари” ЕООД за 2018 г., където е заложено извършване на първи етап от изграждането на покрит базар за промишлени стоки, на територията на Централен Общински пазар, на мястото на складове от група 18 на Централен пазар.

Стойността на предвиденото изграждане е 305 000 лв. и ще се извърши със собствени финансови средства на „Общински пазари” ЕООД.

пазар нова сграда 2018 1

Сградата е с площ 350 кв.м. и се състои от покрита външна площ за търговия и стокови складове и магазини, които са с модерен вид и с нова инфраструктура и инсталации. Обектите ще имат дограма на цялата си фасада, топло-изолирани външни стени, енергоспестяващо осветление, нови настилки в обектите и навесната част и ролетна щора на фасадата към алеята. Всеки обект ще разполага с навес пред магазина за разполагане на допълнително количество стоки и извършване на търговска дейност и на открито.

Сподели:

Още новини от деня