Земетресение от 5.1 по скалата на Рихтер бе усетено в Гюргево тази нощ

Новата учебна година започва на 13 септември присъствено за всички деца и младежи в Окръг Гюргево

Новата учебна година започва присъствено за всички деца и младежи в Окръг Гюргево. 187 са детските градини и учебните заведения в региона, като 151 от тях не разчитат на никаква охрана. 28 се охраняват от собствени служители, 5- от фирми за сигурност, а 3 – в смесен вариант. 162 служители на Окръжен инспекторат на полицията – Гюргево, 9 жандармеристи и 16 служители на Общинска полиция – Гюргево ще се грижат за опазване на обществения ред по време на първия учебен ден.

5 учебни заведения имат проблеми с отоплителната инсталация, 11 не разполагат с материали за хигиена и дезинфекция, 29 нямат достатъчно запаси от средства за лична защита. 2 учебни заведения не могат да осигурят място за временна изолация на установени болни деца и младежи.

Проверени са 295 сгради на учебни заведения и детски градини с оглед пожарната безопасност и резултатите са плачевни. Само 12 са осигурени с известителни инсталации, а 142 – с противопожарни хидранти. 15 са напълно изрядни в противопожарно отношение, а 45 – не са получили разрешително. 235 не отговарят в някаква степен на противопожарните изисквания.

94 са МПС са транспорт на ученици в окръга. 79 от тях са напълно годни за експлоатация, като почти всичките са микробуси, има само 1 автобус. Негодни са 15 микробуса.

Ежедневно 62 служители на Окръжен инспекторат на полицията – Гюргево, 22 жандармеристи и 8 общински полицаи са грижат за опазване на обществения ред и сигурността около и в районите на учебните заведения и детските градини. Двама са служителите на Генерален инспекторат за извънредни ситуации – Окръг Гюргево, натоварени да следят ежедневно за противопожарната безопасност навсякъде.

Префектурата в Гюргево извърши проверки за спазване на противоепидемичните мерки на определени места, като не са открити нарушения.

Сподели: