Нова детска книга на Пламък Искрен

Нова детска книга на Пламък Искрен

Книгата „С бели и закачки, но винаги юначни“ беше представена в Детски отдел на Регионална библиотека „Л. Каравелов“ – Русе. Всички присъстващи имаха удоволствието да се насладят на най- интерестните откъси от книга, прочетени от самия автор. Публиката изслуша част от историята на трима приятели – Петьо, Искрен и Галя. Съдържанието на произведението включва повестта „Пазители на гората“ и разказът „Скромното селско момиче“. Срещата премина с интересен разговор между присъстващите и писателя.

Това е поредната творба на Пламен Петков, който пише с литературния псевдоним Пламък Искрен. Започнал със стихове още като ученик във втори клас, той създава проза и поезия за деца и възрастни.

На събитието гост беше литературният и театрален критик Крум Гергицов, който каза „Стилът на Пламен Петков е на разказвач, който гради без излишно разточителство и обяснителни отклонения“.

На края срещата приключи с много усмивки и автографи.

Пламък Искрен направи подарък на Детски отдел, като подари екземпляр и  ни написа пожелание: „Бъдете все така вдъхновение за малки и големи, пълни с енергия. Децата са утрешният ден. Те са слънцето, даващо живот.“

Сподели: