Нова изложба в "Малката Виена" в рамките арт инициативата с хуманна кауза "Продължаваме"

Нова изложба в „Малката Виена“ в рамките арт инициативата с хуманна кауза „Продължаваме“

След едноседмична обиколка из страната по направлението Враца – Видин – Русе – Бургас – Смолян, нова експозиция – Посланик на надеждата – бе открита от екипа на арт инициатива „Продължаваме“ и на територията на Комплексен Онкологичен Център – Русе.

Истории в рамка на Дани Динкова, Гълъб Янков, Димитър Анастасов, Диана Dezir, Спасимир Богданов, Станислав Стефанов, Станимир Кръстев, Татяна Арсова, Юлияна Николова, Анастасия Ножарова – единствената жива ученичка на Златьо Бояджиев, Деян Дачевски – ученик на Михаил Камберов, Гергана Масарлиева – Берлин, Александър Сергеев – Русия, Анатолий Карачинов – Украйна, Лора Касабова, Борислав Борисов, Белчо Хаджийски, Гено Генов, Димитър Димитров, Зорница Боева, Меглена Божанова – Петрова, Марияна Вълчева, Мариела Попова, Надя Златанова, Надежда Иванова, Николай Русев, Петя Папазова, Поликсена Здравкова, Руска Стойкова, Тошко Илиев, Тоня Михайлова, Вера Димова, Дичо Вълев – Диде , Костадин Егридерлиев, Елена Величкова, Диана Димова, Маги Пейчева, Гергана Лалева, Жасмина Широкова, Мариана Матева и Виолета Христова „говорят“ без думи от стените в пространството за общуване по друг начин – подпомагащ раздвижването на вътрешните процеси, възстановяването на душевния баланс и хармония.
То нямаше да е факт без доверието и изключителната подкрепа, оказана от д-р Камен Кожухаров – управител на КОЦ-Русе.

Арт терапевтичното  пространство бе официално открито преди почти 3 години от графика Димитър Атанасов, автор на логото на инициативата и участник в експозициите от ден 1, заедно с творците на България и крилатата подкрепа на DB Schenker – национален логистичен партньор на „Продължаваме“.
Благодарение именно на превозвача, след 10 реализирани изложби в рамките на София, в края на юли 2020 г. инициативата с хуманна кауза  излезе за пръв път от столицата, акостира в КОЦ-Русе и текущо продължава по пътя си с любов към хората, лекуващи се, придружаващи и помагащи зад белите стени на държавите лечебни заведения в страната.

Инициатива „Продължаваме“: << В името на живота >> е родена и расте в унисон с най-добрите световни лекарски практики, в които изкуството е неизменна част от лечебния процес на пациентите.


Тя е подета преди 6 години от Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология – София, успешно разгърната и до днес се реализира от галериста Бистра Стойчева и екипа ѝ, български и международни творци, вярващи в магнетичната сила на изкуствотерапията.

Ако желаете да се включите в бъдещи изложби в рамките на инициативата, може да се свържете с екипа на имейл адрес: [email protected]

Детското направление на „Продължаваме“, в което помощници на арт инициативата  са вълшебните деца на България, също продължава да пътува из страната, да усмихва стените на педиатричните отделения в държавните болници и да допринася малките пациенти, попаднали зад тях да се чувстват една идея по-близко до семейната среда.


Пана с детски рисунки, сътворени от „Продължаваме“ вече греят от стените на МБАЛ – Смолян, МБАЛ – Ловеч, МБАЛ – Ихтиман, МБАЛ „Проф. д-р Ал. Герчев“ – Етрополе, УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен и МБАЛ „Света Петка“ – Видин.


Следващите пана ще усмихнат педиатрията в Бургас, а няколко ще подменят и текущата експозиция с детски рисунки на територия на КОЦ-Русе.

„Има още толкова много лечебни заведения  за усмихване, а в тях – толкова души за прегръщане, толкова сърца за стопляне.


Как да не продължиш, когато като в огледало си видял, почувствал, дори и само веднъж, отражението на това, което правиш, в нечии други очи, в нечие друг сърце. Преобръщаш света, ако трябва, намираш човеци, с които затуптявате в едно, умножавате четата на Доброто и заедно продължавате“ е философията на Бистра Стойчева, Георги Свещников и Лора Касабова, пред които ако някъде по веригата  се появят пречки, винаги са готови да ги превърнат във възможности с едничката мисия да продължат и продължават…

Сподели: