Нова рубрика в сайта на РХГ - Русе

Нова рубрика в сайта на РХГ – Русе

Време за прочитане: < 1 мин.

Новини за предстоящи конкурси, събития, резиденции, както и техните условия за кандидатстване вече ще бъдат достъпни на сайта на Русенската художествена галерия в рубриката „Информация от света“ – „Покани за участия“ https://ruseartgallery.weebly.com/

Екипът на галерията ще се опита да предлага навременна и максимално конкретна информация за възможностите пред българските творци. Поканите за участия се публикуват от различни международни специализирани платформи, мрежи и сайтове, като ще се акцентира върху визуалните изкуства.За тези, които се интересуват от случващото се в международния артистичен свят, е създадена рубриката „Събития от световната арт сцена“. Там ще се представят водещи изложби, анализи и коментари, събития, преведени от различни издания. Галерията стартира с англоезични публикации, но се надява да включи в бъдеще и материали от други езици.

С настоящата инициатива, първа по характера си за български културен институт, екипът на Художествена галерия – Русе се надява да осигури по-лесен достъп и възможности за участия на българските автори в международните събития.

Сподели:

Още новини от деня