Новите представители на Общински съвет - Русе положиха клетва днес

Новите представители на Общински съвет – Русе положиха клетва днес

Новоизбраните общинските съветници положиха днес клетва за встъпване в длъжност. По традиция заседанието бе свикано от областния управител Данаил Ковачев, а на него присъства и неговият заместник Георги Георгиев. „Обичаме да си спомняме за достолепното минало на града си, но крайно време е да започнем да работим за неговото настояще и бъдеще, така че поколенията след нас да включват днешното управление в хрониката, която е повод за гордост. Успешното ръководство не се измерва само с обещания и снимки, а с реални действия, с прозорливо мислене, находчивост и истинско желание да направиш града харесван и предпочитан за живеене. Днешната местна власт трябва да направи всичко възможно наистина да елиминира всички причини, поради които хората напускат града, като осигурят европейски условия за развитие“, каза Ковачев. Също така той посочи, че да си кмет или общински съветник е привилегия, но преди всичко е отговорност, защото от тях се очаква да отговорят на исканията на хората. „Клетвата, която полагате сега не е формален акт, а ангажимент не само пред избирателите Ви, но и пред всички жители на община Русе. Бъдете прозорливи и честни, не робувайте на шаблони, а работете със сърце и душа“, допълни Ковачев. „Уверявам Ви, че в мое лице и това на екипа ми може да очаквате партньорски взаимоотношения и когато е необходима помощ от държавата за нещо значимо за местната общност винаги ще може да разчитате на нас. Наш общ ангажимент е уважавайки и помнейки миналото, да направим града привлекателен за тези, които в момента учат, а тези, които са излезли да пожелаят да се върнат тук“, заяви областният управител. Също така той подчерта, настоящият Общински съвет е в уникално положение, защото в неговия състав влизат както дългогодишни общински съветници, така и народни представители със стаж, областни управители, а също и видни общественици и лидери на политически формации в региона. Не на последно място той благодари на благодаря на председателя на Общинската избирателна комисия Милена Хинкова, на ръководството и членовете на организацията, както и на участниците в изборния процес в Русенско за гарантирането правото на вот на всички граждани.

Общинският кмет, 51 общински съветници и кметовете на населени места получиха удостоверенията за своя избор от председателя на Общинската избирателна комисия Милена Хинкова.

Съгласно представените и обработени протоколи на всички секционни избирателни комисии стана ясно, че 11 партии ще имат представители в местния парламент. Местна коалииця „БСП за България“, включваща КП „Левицата!“, ПП „Политическо движение социалдемократи“, КП „Алтернативата на гражданите“ и ПП „МИР“ получава най-много места – 12. На следващо място са от ПП „ГЕРБ“ с 9 места, следвани от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ със 7, „Възраждане“ с 5 и местна коалиция „България на регионите“, включваща ВМРО – Българско Национално Движение, Консервативна България, Съюз на патриотичните сили „Защита“ – 4. Други 4 партии ще имат по трима общински съветници. Това са СДС, Съюз на свободните демократи, Движението за права и свободи и „Има такъв народ“. По едно място в Общинския съвет ще имат „Граждани за Общината“ и „Български възход“.

Предстои да бъде избран председател на Общинския съвет, към момента заседанието се води от най-възрастния общински съветник Богомил Тодоров. /на снимката/

Преди това бе отслужен молебен за здраве и благоденствие от Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум и свещеници от епархията. На церемонията присъстваха и народните представители Иван Белчев и Златан Златанов.

Сподели: