Новият директор на ДТ "Сава Огнянов": Няма да правим резки движения. Искам всичко да се случва плавно и позитивно

Новият директор на ДТ „Сава Огнянов“: Няма да правим резки движения. Искам всичко да се случва плавно и позитивно

Финансовото състояние на Русенския театър е много добро. Искам да започна една репертоарна политика, която да върне зрителите, които имат малко по-завишени изисквания към представленията“. Това каза по време на пресконференция днес новият директор на ДТ „Сава Огнянов“ – Русе Боян Иванов.

Той обясни, че трупата ще продължи да поддържа сегашния репертоар, но целта е да се разшири диапазонът от публика.

Няма да правим резки движения. Искам всичко да се случва плавно и позитивно„, каза Иванов.

Той обяви, че Русенският театър ще постави началото на новия сезон наесен с премиерата на „Балкански синдром“ – по текстове на Станислав Стратиев. Режисьор е Недялко Делчев.

В постановката ще участва почти цялата русенска трупа, а гост-актьор ще бъде Мариан Бачев.

По думите на Делчев Стратиев се е опитвал да открие в някои от текстовете си генезиса на българското.

„Защо сме такива? Откъде идваме? Какво у нас е уникално? И какво от нашата уникалност не ни позволява да постигнем онези резултати, които всички толкова години сме се надявали да дойдат?“, каза Делчев.

Бачев заяви, че много обича текстовете на Стратиев.

„Играл съм няколко постановки по негови текстове. Стратиев минава през сърцето ми по много линии. Надявам се чрез тази наша среща да реализираме един хубав сатиричен текст, който не е просто комедия и забава, но има и дълбочина, която много харесвам„, каза Бачев.

Боян Иванов съобщи, че след „Балкански синдром“ Русенският театър ще представи и други големи продукции. Сред тях е „Дон Жуан“ на режисьора Стайко Мурджев, и „Доходно място“ – на Маргарита Мачева.

Иванов информира, че във всяко представление ще участват и нови актьори. Организиран е бил кастинг, като към трупата се присъединява младият артист Тодор Лазаров.

„Не искам да има случаен репертоар и случайни заглавия. Искам да има нови актьори, а също и опитни артисти“, каза още Иванов.

Сподели: