Новият изнесен социален офис на Община Русе в бл. „Скопие“ ще използва самостоятелен вход

Новият изнесен социален офис на Община Русе в бл. „Скопие“ ще използва самостоятелен вход

Време за прочитане: < 1 мин.

През специално изграден страничен вход ще влизат социалните асистенти в изнесения офис на Община Русе в блок „Скопие“.

Това договориха на среща заместник-кметът Енчо Енчев, директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ Катя Петрова, стопанисващите блока представители на „Професионален Домоуправител Русе“ и представители на етажната собственост. На срещата присъства и новият началник на отдел „Социални дейности“ към Община Русе Симона Христова.

“Изолирането на самостоятелен вход е наложително, за да няма напрежение в блока. Общината се ангажира с проектирането и изграждането му”, подчерта заместник-кметът.

Представителите на „Професионален Домоуправител Русе“ предадоха подписка с желанието на 53 собственици на апартаменти в жилищната сграда за създаването на страничен вход.

“Желанието на Община Русе е да бъде по-близо до работата на нуждаещите се от асистенти в кв. „Възраждане“, каза Катя Петрова. Помещението се преоборудва, за да може хората, работещи в района, да могат да имат по-бърза връзка с отдел „Социални дейности“ и да не оставят дълго без закрила болните, които обгрижват.

Първоначално в бл. „Скопие“ ще работят двама служители, които ще посрещат над 100 асистенти от квартала.

Договорено беше също да бъде премахната рампата, която е с остри и опасни ръбове. Тя ще бъде преработена и преместена от страната на новия вход.

В след посещение на място бяха конкретизирани сроковете и детайлите за извършване на проектирането и ремонтните дейности по самостоятелния вход към новото помещение.

Изнесеният офис ще отвори врати след 10 март.

Сподели:

Още новини от деня