Росен Даскалов е утвърден за общински ръководител на ПП ГЕРБ - Русе

Новият общински ръководител на ПП ГЕРБ – Русе Росен Даскалов бе представен днес

«Пред вас има един позитивен и иновативен човек с много идеи», заяви по време на пресконференция днес народният представител и областен координатор на ПП ГЕРБ Пламен Нунев при представянето на новия общински ръководител на ПП ГЕРБ – Русе Росен Даскалов. Пламен Нунев отбеляза, че г-н Даскалов е готов да работи активно за развитието на Русе.

След националното събрание съгласно указанията от нашия председател започва един процес на обновяване на партията и в национален и в регионален план, посочи г-н Нунев. Това е свързано с привличане на нови лица в структурите, включително и на ръководни позиции.

«Има успели и доказали се хора, които искат и имат желание да участват в партийния живот на градовете и населените места», добави депутатът.

«Не е стоял въпросът Росен Даскалов да бъде кандидат за кмет и да бъде кандидат за общински съветник от ГЕРБ, категоричен бе Пламен Нунев. Той призова да спрат всякакви спекулации по темата занапред. Уставът на партията не е нарушен, заяви г-н Нунев по отношение утвърждаването на Росен Даскалов за общински ръководител. Областният координатор разясни как е станало това в хронологичен план от 12 юли тази година насам. Оттеглянето на досегашния общински ръководител е станало по личен мотив, като настоящият ще изпълнява функциите си до края на мандата през 2020 година. Новият общински ръководител е представен на областното, общинското ръководство, а понастоящем тече представянето му в отделните региони, на които е разделен условно Русе и общината.

«Комуникираме си с цялото общинско ръководство. Всеки има право да изразява мнения и становища от всякакъв характер, но вътрешнопартийните проблеми не трябва да се решават чрез медиите», коментира в отговор на журналистически въпроси Пламен Нунев. По този повод той изтъкна, че има вътрешни правила за работа и указания на национални ръководни органи, които трябва да се спазват от всички членове.

Ще има надграждане на стореното досега в положителен план от общинското ръководство на партията в тясно взаимодействие с областното ръководство на ГЕРБ, стана ясно по време на експозето му.

«Аз на първо място съм един родолюбец и за мен на първо място стои въпросът: «Можем ли да направим така, че нашият град да пребъде във времето». «…Искам да оставя след себе си нещо добро за нашия град и моите деца…»

«Обичам го, защото градът е много хубав, държавата ни е много хубава, имаме уникални природни дадености», каза пред медиите Росен Даскалов.

«Винаги ми се е искало нашият град да изглежда по начин, по който изглеждат водещите столици и градове в Европа…», сподели той. Г-н Даскалов винаги е е търсил отговор на въпроса как нашия град би могъл да изглежда по подобен начин. В тази връзка бе направен паралел с успешен бизнесмодел, на водещ немски автомобилен производител, който винаги се променя към по – добро благодарение усилията на много хора.

«Смело мога да кажа, че почти няма човек в нашия град, който да не ме познава», отговори на питания от медиите Росен Даскалов, като се позова на своята дългогодишна работа в сферата на автомобилизма. «Хората се радват като ме виждат и казват, че е крайно време да има такъв човек, който да е деен и да има желание за надграждане на това, което в момента намираме в общинските структури», отбеляза още общинският председател на партията в Русе.

Росен Даскалов сподели накратко как е станало предложението му за общински ръководител, какво мисли да направи занапред за подобряване на партийната структура и говори за успешната работа на дружествата си досега.

Понастоящем текат номинационните събрания в осемте общински структури на ПП ГЕРБ, отбеляза в хода на пресконференцията Пламен Нунев. Те започнаха на 25 юли при краен срок 10 август. Вчера приключи номинационното събрание в община Сливо поле. Остават още две – едното ще бъде на осми август в Русе, а второто – в община Иваново.

Целта ни е на местните избори през октомври да повторим резултата от 2015 година – преднина от близо 29 000 гласа, която да ни осигури мнозинство в „местния парламент“ и победа в кметския вот в Русе на първи тур, каза Пламен Нунев.

В някои от общините в областта партията ще взаимодейства с други политически сили от десния спектър. Предстои съвместна работа със СДС в Сливо поле.

Сподели:

Още новини от деня