Новият Общински съвет - Сливо поле и кметът на общината положиха клетва

Новият Общински съвет – Сливо поле и кметът на общината положиха клетва

Валентин Атанасов официално встъпи в длъжност и в следващите четири години ще бъде кмет на община Сливо поле за трети пореден път. Това стана по-рано днес по време на първото заседание на тамошния Общински съвет, което бе свикано от областния управител на Русе Данаил Ковачев. На тържествената сесия присъства и заместник областният управител Георги Георгиев. „Поздравявам Ви за решението да участвате активно в обществения живот, както и за подкрепата, която получихте на изборите! Отговорността пред Вас е огромна, бъдете здрави, мъдри и всеотдайни! Изпълнявайте предизборните си обещания и не забравяйте, че хората са Вашите работодатели и Вие носите отговорност за действията си пред тях. Предлагайте и подкрепяйте проекти, които водят до просперитет, проекти, които спомагат за осигуряване на модерно образование, развита инфраструктура, достъпни социални услуги и възможности за инвестиции“, каза Ковачев в обръщението си към присъстващите. Той пожела на кметовете и общинските съветници да бъдат единни и да са общност, като в следващите 4 години бъдат оползотворени за развитието на всички обществени сфери и приоритети. „Убеден съм, че община Сливо поле ще продължи да бъде предпочитано място за живеене. Поздравявам Ви за постигнатото до момента и се надявам да привлечете още повече граждани към управленския процес, защото активното общество е най-сигурният измерител за правилността на взетите решения от властимащите. Бъдете градивни и не пестете време и енергия при решаването на проблемите пред жителите на Сливо поле“, каза още Ковачев. Според него изградената единна общност на територията на община Сливо поле и това, че общината се е утвърдила не само като аграрен, но и промишлен център е атестат за добрата работа на досегашното ръководство на Общината и общинските съветници. Не на последно място областният управител отбеляза, че жителите на Сливо поле трябва да бъдат горди не само с това, че живеят в съответната община и област Русе, но и защото са граждани на Република България и Европейския съюз. Ковачев сподели, че тук тази гордост се усеща, като отбеляза, че през вчерашния ден е станал свидетел на недопустимо поведение, изразяващо се в незачитане химна на ЕС. Той посочи още, че община Сливо поле е неизменна част от международния профил на областта и обеща реализирането на големи инфраструктурни проекти в региона, подкрепени от правителството.

Общинският кмет, 17-те общински съветници и кметовете на населени места получиха удостоверенията за своя избор от председателя на Общинската избирателна комисия Огнян Кръстев. Новоизбраният кмет на община Сливо поле Валентин Атанасов получи символично ключа на общината от временно изпълняващия длъжността кмет Стефан Габровски. Припомняме, че Валентин Атанасов бе преизбран още на първи тур, като спечели подкрепа от над 54% от излезлите да упражнят правото си на вот. Разликата между него и останалия втори в надпреварата на местните избори беше повече от 35%. „Ако на предходните избори хората гласуваха за мен с надежда, сега хората от общината ми дадоха гласовете си с доверие – не само към мен, но и към екипа на Общинската администрация“, каза Атанасов и сподели, че днес е първият ден от новия му мандат, който е изпълнен с благодарност към неговите съграждани, които по категоричен начин са подкрепили програмата му за успешна община.

Съгласно представените и обработени протоколи на всички секционни избирателни комисии стана ясно, че четири партии ще имат представители в местния парламент. Това са ГЕРБ, Движението за права и свободи, БСП за България и БЗНС. Над половината от местата в местния парламент са за ГЕРБ. От общо 17 места ГЕРБ получава 9, ДПС – 4, БСП за България и БЗНС по 2.

След тайно гласуване по време на първото заседание на Общинския съвет, водено от най-възрастния общински съветник Красимир Симеонов, бе взето решение начело на местния парламент за втори пореден път да застане Илиян Иванов от ГЕРБ. Той също бе категоричен, че ще работи за по-доброто бъдеще на живеещите в Сливо поле.

Сподели: