Нови книги обогатиха читалищните библиотеки в Караманово и Ценово

Нови книги обогатиха читалищните библиотеки в Караманово и Ценово

Книжното богатство на библиотеката при НЧ „Светлина“ в Караманово набъбна за пореден път през тази години. 16 нови книги вече са разположени по лавиците на читалищната библиотека. Те са дарени от д-р Катя Цветкова. Въпреки че жената от дълги години не живее в родното си място, тя е запазила много спомени за селото и често го посещава. Предоставената литература е само бестселъри, нашумели на книжния пазар през последните месеци.

„Това е най-хубавият подарък, който получихме в навечерието на 24 май. Голямо благодаря и хвала на такива хора като д-р Цветкова. Дано дарителите на библиотеката се множат, защото през последните години се забелязва повишен читателски интерес“, сподели читалищният секретар Петя Герасимова.

Книгите са обработени и заведени в регистрите, а най-нетърпеливите читатели вече успяха да разгърнат страниците на предпочитаното издание.

И читалището в Ценово получи дарение в навечерието на празника на книжовността. Читателите могат да се насладят на творбите на Иван Бързаков, събрани в книгата „Лумнали огньове“.

Сподели: