Нови три титли за ТСК на държавното лично първенство в Русе

Нови три титли за ТСК на държавното лично първенство в Русе

Три нови титли и 9 златни медала завоюваха в третия състезателен ден на Държавното лично първенство в Русе състезателите на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе.

Титлите дойдоха в групите на кадетите и кадетките до 17 години. с три златни медала се окичи Рени Русева, която победи в категория до 49 килограма. Тя записа двубой от 116 кг след като изхвърли 53 килограма в първото движение и изтласка 63 кг във второто движение. Това и донесе и трите златни медала. Също с три златни медала се окичи Мартин Станев, който се състезава при кадети до 17 г. в категория до 49 кг. Мартин записа постижения от 75 кг в изхвърлянето и 90 килограма в изтласкването. В двете движения той записа общ двубой от 165 килограма. Титла и три златни медала спечели и Джан Зарков, който се състезава в категория до 55 кг при кадетите до 17 години. В изхвърлянето той записа резултат от 83 кг, а в изтласкването – 110 кг. в крайна сметка той събра двубой от 193 кг, които му донесоха титлата държавен шампион.

Държавното лично първенство се провежда в Канев център на Русенския университет „Ангел Кънчев“, а домакин на надпреварата е ТСК – Русе. Утре понеделник (27 юни) ще се представят юношите до 20 години, жени и част от мъжете. Сред тях ще бъдат златните медалисти от Европейското първенство за мъже в Тирана Ангел Русев (категория до 61 кг) и Иван Димов (категория до 67 кг), както и сребърният медалист от същото първенство Габриел Маринов (категория до 67 кг).

Входът за всички състезателни дни е свободен!

Сподели: