Новоизбраният за втори мандат кмет на Община Русе Пенчо Милков и кметовете на кметства от общината положиха днес клетва за встъпване в длъжност

Новоизбраният за втори мандат кмет на Община Русе Пенчо Милков и кметовете на кметства от общината положиха днес клетва за встъпване в длъжност

Новоизбраният за втори мандат кмет на Община Русе Пенчо Милков и кметовете на кметства от общината положиха днес клетва за встъпване в длъжност. Пенчо Милков получи огърлицата на кмет от и.д.кмет Димитър Недев. Освен него клетва положиха и новоизбраните кметове на кметства: на Басарбово – Николай Колев, Бъзън – Василена Цанкова-Борисова, Мартен – Димо Тонев, Просена – Радостина Давидова, Ястребово – Ехлиман Етем, Николово – Златан Ванев, Ново село -Стефан Цанев, Сандрово – Георги Пенков, Тетово – Калоян Терзиев, Семерджиево – Мюжгян Халилова, Червена вода – Владимир Димитров, Долно Абланово – Петко Савчев, Хотанца – Мелиха Тодорова.

„Днес денят е символичен – отбелязваме Световния ден на доброто и Световния ден на незрящите. Неслучайно те са в един ден. Всичко, което ние трябва да правим, е да даваме възможност чрез солидарност и взаимопомощ обществото да се развива“, каза Пенчо Милков.

„Кметът трябва да протяга ръка към общностите в Общинския съвет, но и не само. Неслучайно тук има много граждани. Смисълът на всичко, за което съм се борил, е протестите да излязат от виртуалния свят и да бъдат в реални. От моя страна имате протегната ръка“, заяви още кметът на Русе.

Пенчо Милков каза още, че предстои труден мандат, защото започват европейските програми и проекти, и Русе трябва да продължи да е във фокуса на държавата. Сред приоритетите му ще бъдат сигурността и чистия въздух. Кметът заяви, че има конкретни идеи за нови стъпки в борбата с неприятните миризми и чистотата на въздуха.

Сподели: