Новости в практиката си споделиха кардиолози на "Медика" на световни форуми в Лисабон и Париж

Новости в практиката си споделиха кардиолози на „Медика“ на световни форуми в Лисабон и Париж

Кардиолози на СБАЛК „МЕДИКА КОР“ участваха в два престижни световни медицински форума през този месец, което е част от мисията на болницата да инвестира в развитието на своите специалисти и в имплементирането на последните постижения в областта на медицината в нашето здравеопазване.

Клиничен случай от практиката си в „МЕДИКА КОР“ представи д-р Борил Петров на Световния конгрес по сърдечна недостатъчност в Лисабон. В презентацията си той насочи вниманието на колегите си към възможните усложнения при пациенти с придружаващи заболявания и към новите подходи, които се прилагат в болницата при лечението на сърдечна недостатъчност.

Освен д-р Петров във форума в португалската столица участваха също и кардиолозите д-р Мерал Расим, д-р Роберто Ралковски и д-р Ивайло Павлов. В продължение на 4 дни те имаха възможност да се запознаят с последните новости в диагностиката, лечението и проследяването на пациенти със сърдечна недостатъчност, да участват в дискусии и да установят полезни професионални контакти.

Други двама кардиолози от „МЕДИКА КОР“ – д-р Тони Великов, дм, и д-р Илтер Пазарджъклъ, взеха участие във водещия Световен курс по интервенционална сърдечно-съдова медицина EuroPCR в Париж. По време на престижния форум д-р Тони Великов изнесе презентация на тема „Лечение на бифоркационни лезии“, която предизвика заслужен интерес.

В рамките на събитието делегатите имаха възможност да споделят свои знания, умения и опит, новостите в интервенционалните подходи при лечението на болестите на коронарните и периферни съдове, клапната болест, сърдечна недостатъчност, хипертонията и инсулта.

Сподели: