Нов апостолически администратор на Никополска епархия

Нов апостолически администратор на Никополска епархия

Време за прочитане: < 1 мин.

Негово Светейшество Папа Франциск, след кончината на Н.Впр. Петко Христов, Никополски епископ и овакантения престол на епархията, обяви монсеньор Страхил Каваленов, досегашен генерален викарий на същата епархия за апостолически администратор.

Монсеньор Страхил Каваленов ще управлява епархията според разпорежданията на Светия Престол по време на овакантения престол на Никополска епархия.

Апостолическият нунций монс. Анселмо Гуидо Пекорари отправя най-добри благопожелания към монсеньор Страхил Каваленов като му обещава да го споменава в молитвите си, за да може той да изпълни подобаващо служението, поверено му от Светия Отец по време на овакантения престол на Никополска епархия.

Кратка биографична справка

Монс. Страхил Каваленов е роден на 25 март 1966 г. в село Разград (област Монтана). Ръкоположен е за свещеник в Белене (Никополска епархия) на 18 април 2009 г. От 2009 г. е енорийски свещеник на енория „Блажена Дева Мария на броеницата“ във Велико Търново и на енория „Блажен Евгений Босилков“ в Габрово. През 2018 г. става генерален викарий на Никополска епархия.

Сподели:

Още новини от деня