Английска гимназия АЕГ

Нов международен проект стартира в АЕГ “Гео Милев”

Английска езикова гимназия “Гео Милев” – Русе, която традиционно работи по Програма “Еразъм+”, се включва в нов международен проект, посветен на идеята за зелено училище, устойчиво развитие и борба с климатичните промени. Училищата-партньори са от Кадиз  (Испания), Фамаликао (Португалия), Льо Ман (Франция) и Лаапперанта (Финландия).

Тематиката на “Seeds for Tomorrow” е насочена към запознаване с принципите на повторно използване, намаляване на отпадъците и рециклиране, развиване на умения за аргументация чрез дебати на екологични теми, разглеждане на нормите за енергийна ефективност при строителство и архитектура на сгради, почистване на обществени зони, отглеждане на екологично чисти култури, форум за представяне на „зелени“ професии, картографиране на зони със застрашено биоразнообразие, запознаване с основите на устойчивото развитие и здравословните правила за хранене с екологично чисти продукти.

Проектните дейности са разпределени в 4 направления: “Производство”, “Консумация/Използване”, “Хранене” и “Движение”, като работният език е английски.

Ученици от различни випуски на АЕГ “Гео Милев” – Русе се включиха в първата инициатива – изработване на лого за проекта и участие в международен конкурс за окончателния избор между фаворитите във всяко от включените училища. Предстои онлайн обмен с връстници от другите страни, след което –  дебати, състезания, изложби и др. Предвид текущата ситуация, международните дейностите ще се провеждат приоритетно в електронна среда.

Сподели:

Още новини от деня