Приказки от съкровищницата на старата костенурка2

Нов проект по Еразъм+ започва частна детска градина „Леонардо да Винчи“

Днес в ЧДГ „Леонардо да Винчи“ се проведе първа работна среща по проекта „Приказки от съкровищницата на старата костенурка“. Той е насочен към деца от 3 до 10-годишна възраст, като българската страна е координатор, а партньорите са от Румъния, Гърция, Хърватска, Литва, Португалия и Италия, и ще продължи 30 месеца.

Проектът е ориентиран към обучение както на децата, така и на техните учители. Главната цел е, чрез приказките на пътуващата из Европа стара костенурка, малките да получат търговски и финансови знания, да се докоснат до темите за историческото развитие на държавата, нейното икономическо развитие и бит. Децата ще научат основни термини на английски език, тъй като темите ще бъдат представени в часовете по английски в детската градина.

В хода на проекта учителите ще бъдат обучени да създават качествени мултимедийни уроци за интерактивна дъска, ще имат възможност за обмен на методологии и подходи, засягащи темите за произхода, историята и развитието на парите, както и за съвременното състояние на финансовите отношения.

Приказки от съкровищницата на старата костенурка   Приказки от съкровищницата на старата костенурка1

Сподели:

Още новини от деня