НОИ: 106 са трудовите злополуки в Русенска област през 2017 година

Общо 2 911 са регистрираните трудови злополуки у нас през 2017 г. Това показва годишна оперативна информация на Националния осигурителен институт (НОИ) за инцидентите по време на работа през миналата година. 106 са трудовите злополуки в Русенска област през 2017 година.

Данните сочат, че 89 от тях са станали на работното място, а 17 – при отиване или връщане от работа. От общо 21 икономически сектора в 20 са допуснати наранявания при изпълнение на служебни задължения. Без регистрирани инциденти е секторът, който обединява дейностите на домакинства като работодатели и като производители на стоки и услуги за собствено потребление.

С най-много трудови инциденти през 2017 г. са: Производство на машини и оборудване, с общо и специално предназначение и Производство на метални изделия, без машини и оборудване – съответно 13 и 12.

За цялата минала година в региона са регистрирани 4 смъртни случаи при трудови злополуки. От тях 3 са станали на работното място. В резултат на трудовите злополуки са загубени 8056 календарни дни.
7 злополуки не са приети за трудови.

Сподели:

Още новини от деня