Нормализира се вече зимната обстановка на територията на област Русе след падналия първи сняг за региона

Нормализира се вече зимната обстановка на територията на област Русе след падналия първи сняг за региона

Нормализира се вече зимната обстановка на територията на област Русе след падналия първи сняг за региона. Всички пътища от републиканската и общинска пътна мрежа в областта са проходими при зимни условия. Няма проблем с придвижването както на леки и лекотоварни автомобили, така и на тежкотоварни автомобили над 12 тона. През целия ден над 20 снегопочистващи машини на Областното пътно управление и на съответните пътно поддържащи фирми са били на терен. Отделно други 25 машини почистват снега на територията на община Русе, а 90 души ръчно обработват районите около спирките в града. Тъй като през нощта температурите се очаква да бъдат отрицателни, то най-вероятно ще възникнат предпоставки за поледици. Затова и през цялата нощ пътищата в региона ще бъдат обработвани против заледяване. Това стана ясно от проведените тази вечер разговори между заместник областния управител Валентин Колев и институциите, имащи отношение към ситуацията. По-рано през деня закъсали камиони е имало около село Писанец и в участъка между Ценово и Обретеник. Създадена е организация и няма проблем при почистването на Дунав мост.

Също така още в ранните следобедни часове са отстранени и повредите по електропреносната мрежа, които оставиха селата Червен, Кошов и Табачка частично без ток.

Заместник областният управител Валентин Колев, както и областният управител Галин Григоров са в постоянен контакт с всички институции, имащи отношение по снегопочистването. И двамата апелират за максимална бдителност от страна на водачите на моторни превозни средства.

Сподели: