Носителката на голямата награда от петнадесетото издание на международния конкурс за екслибриси благодари на РБ "Л. Каравелов"

Носителката на голямата награда от петнадесетото издание на международния конкурс за екслибриси благодари на РБ „Л. Каравелов“

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе получи писмо от носителката на Голямата награда в ХV-то юбилейно издание на Международния конкурс за екслибриси „EX LIBRIS – EX CINEMA“ – Торил Елизабет Ларсен от Норвегия. 

Тя споделя нейната радост от спечеления приз и благодари за оказаната чест. Съжалява, че не е успяла да дойде в България и Русе и да си получи наградата лично.  Родената през 1946 година в Берген Торил е завършила  Академията за изкуства в Берген и История на изкуствата в Университета в Осло.

Тя има множество награди и отличия в конкурси за екслибрис и малка графична форма. Участвала е в много колективни и множество индивидуални изложби, включително в Индия, Дания, Норвегия, Финландия и Литва. Тя рисува, създава графики и табели за книги в характерна техника, използвайки линореза, гравиращ печат (главно гравиране на пластмаса), както и собствена техника с видима текстура на картон.

Нейните творби примамват с простота и цвят, те са плод на графични техники и живопис. Стилът й е лесно разпознаваем.

Творбите й  имат неусложнена, дори опростена форма до минимум, без излишни орнаменти. Торил Елизабет Ларсен участва за девети път в международния конкурс за екслибрис на библиотеката. За пръв път е отличена от журито.

Сподели:

Още новини от деня