Стани част от национална кампания в подкрепа на донорството и трансплантацията "ДА! За живот!"

НУИ – Русе се включва утре в кампанията „Да! За живот!“

Училища по изкуствата се включват в Националната кампания в подкрепа на донорството и трансплантацията и казват: „Да! За живот!“ чрез различни творчески инициативи и авторски проекти.
Възпитаниците на музикални и художествени училища ще предадат своите послания за живот със специално подготвен от тях флашмоб. Организираните от тях прояви ще бъдат представени утре, 12 ноември, на 8 места в страната. Акциите имат за цел чрез силата на музиката и изкуството да допринесат за по-доброто разбиране на темата за донорството и привличане на общественото внимание към нея.

Кампанията на Министерството на здравеопазването и Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ започна на 5 ноември и ще продължи до 5 декември.

Национално училище по изкуствата „Веселин Стоянов“ в Русе е подготвило фолклорна китка от специално подбрани за събитието музикални произведения в двора на училището от 13 ч.

Гимназистите и преподавателите им ще бъдат облечени в еднакви тениски с логото на инициативата „Да! За живот!“. Те ще раздават рекламни материали и специално изработените за целите на информационната кампания символични „Донорски карти“, чрез които всеки може да заяви своята воля, да стане донор при настъпило нещастно събитие. Картите могат да бъдат отпечатани от всеки от сайта на кампанията или да бъдат получени от доброволците на Българския червен кръст във всички 27 областни града на страната.

Сподели:

Още новини от деня