НЧ "Гоце Делчев 2009" - Русе награди победителите в конкурса "Памет за Левски"

НЧ „Гоце Делчев 2009“ – Русе награди победителите в конкурса „Памет за Левски“

Третият регионален конкурс „Памет за Левски“, адресиран към ученици от област Русе, излъчи своите победители. В навечерието на националния ни празник, на 2 март наградите в инициативата на Народно читалище „Гоце Делчев 2009“ – Русе бяха връчени тържествено по традиция пред паметника на Васил Левски в Парка на възрожденците в града ни.

В началото на събитието председателят на читалището Деян Стайков даде думата за приветствие на Искрен Веселинов – председател на Инициативния комитет, организирал изграждането на красивия русенски паметник в чест на Апостола. След това двамата връчиха отличията на победители и участници.

В третото издание на конкурса регламентът предвиждаше участие в три възрастови групи – за рисунка в групите I-III клас и IV-VI клас, и есе в групата VII-XII клас. В първата група I-III клас най-голяма активност показаха малките художници от НУ „П. Р.Славейков“ – гр. Бяла и ОУ „Иван Вазов“ – Русе, с общо 30 творби. В групата IV-VI клас най-масово представяне имаше от страна на русенските училища НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ и ОУ „Ангел Кънчев“ – Русе, следвани от СУЕЕ „Константин-Кирил Философ“ и ОУ „Иван Вазов“ с общо 45 участници. Журито определено се затрудни при излъчването на най-добрите, затова бяха раздадени и поощрителни призове. Освен паричните награди за първите три места във всяка от групите, всички участвали в конкурса получиха от организаторите грамота и портрет на Васил Левски.

Събитието се осъществи с подкрепата на ВМРО – Русе.

Снимки: Сидер Маринов и Траян Тотев

Сподели: