одмвр русе лого полиция мвр

Няколко нарушения откри Пътна полиция след ПТП в Русе

Бързо производство е образувано в Пътна полиция срещу водач, управлявал след употреба на алкохол в концентрация над 1.2 промила, като това било установено след допуснато от него ПТП с автомобил без валидна задължителна застраховка.

На 7 юни около 22:00 часа екип на сектор „Пътна полиция“ е пратен в русенския квартал „Чародейка“, на паркинг пред бл. 116, във връзка със сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие с материални щети. На място униформените са установили участниците в произшествието – лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 63-годишен мъж и собственикът на пострадалия автомобил „Хонда“. 63-годишният заявил, че  при паркиране на автомобила си на заден ход е ударил другата кола, която е била паркирана.

При последвалата проверка той не представил полица за валидна сключена застраховка „Гражданска отговорност“, а от извършената проба с техническо средство е установено, че е управлявал след употреба на алкохол, като уредът е отчел 1,59 на хиляда концентрация в издишания въздух.

За причиненото произшествие полицаите са изготвили протокол, а на 63-годишния шофьор са съставили три акта за установяване на административни нарушения – за управление на моторно превозно средство след употребата на алкохол; затова, че няма валидна сключена застраховка „Гражданска отговорност на автомобилистите“; и третият за причиненото пътнотранспортно произшествие с материални щети.

Той подписал трите акта без възражения и е отказал да даде кръвна проба пред медицинско лице. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и срещу 63-годишния е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

Сподели:

Още новини от деня