Няколко питания ще направят общинските съветници от ГЕРБ в Русе по време на предстоящата сесия

Няколко питания ще направят общинските съветници от ГЕРБ в Русе по време на предстоящата сесия

Време за прочитане: 2 мин.

Няколко питания ще направят общинските съветници от ГЕРБ в Русе по време на предстоящата сесия, казаха днес на пресконференция Наталия Кръстева, Алисе Муртезова и Евгени Игнатов.

На предстоящата сесия Алисе Муртезова ще отправи питане, свързано с липсата на междуселищен транспорт по линията Русе – Силистра, което възпрепятства пътуването на учители до работното им място и те са в принудителен отпуск. За проблема тя е алармирала редица институции. „За мен е непонятно как при условие, че превозвач, който има договор с Община Русе, не го изпълнява“, заяви Муртезова.  

Наталия Кръстева ще внесе свое предложение, свързано с Промяна в правилника и даването на възможност на колеги, които са поставени под задължителна изолация или карантина поради Ковид-19, да участват в заседанията дистанционно. „Приемам го като наша кауза, тъй като ние бяхме радетели за онлайн провеждане на сесии и заседания на постоянни комисии още от месец април“, заяви Кръстева. Тя представи и още две питания на свои колеги. Светлозар Симеонов ще постави въпрос за цената на таблетите, които са закупени от администрацията за ползване от ОбС, която според него е завишена. Проф. Михаил Илиев ще внесе питане до кмета за сигнал, поучен на имейлите на общинските съветници и редица български и европейски институции, свързан с отправени обвинения за злоупотреби с обществената поръчка на Община Русе за доставка на нови тролейбуси с европейско финансиране.

Общинският съветник Евгени Игнатов също ще внесе свое предложение, свързано с промени на Наредбата за финансово подпомагане на русенски спортни клубове и спортни дейности. Този документ касае бъдещето развитие на спорта в Русе. „Нееднократно съм апелирал да се изработи стратегия, но моите призиви през последната година и половина не се случват. Промяната в наредбата действително се налага. Не лобирам за един или друг спорт, аз съм общински съветник пети мандат и съм предложил промени, които ще бъдат от полза за всички“, заяви Игнатов.

На пресконференцията стана ясно още, че съветниците от ПП ГЕРБ няма да подкрепят предлаганото от общинска администрация увеличение на таксите за гробищни паркове.

Сподели:

Още новини от деня