Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Русе припомни за правилата за безопасност през ловния сезон

Няколко пожара гасиха през изминалото денонощие огнеборците в Русенска област

Сутринта в 08:42 часа екип на ССОД при РДПБЗН е посетил адрес на ул. Стефан Стамболов в Русе за отстраняване на разпилян живак от счупен термометър. Веществото е било събрано и депонирано. По-късно в 11:10 часа екип на същия сектор е посетил и ГКПП – Дунав мост за съдействие с измервателна техника, при проверка на преминаващ товарен автомобил.

Лъжлива тревога за пожар в товарно МПС е вдигнала екип на Втора РСПБЗН в 11:27 часа. Съобщението е било за излизащ дим от тир в района на бул. Тутракан 100, но при проверката на място сигналът не се е потвърдил.

От 16:59 до 18:00 часа служители на РСПБЗН-Ветово са ликвидирали пожар в сухи треви в гр. Глоджево, на площ от около 20 кв.м. Между 17:32 и 18:30 часа пожарникари от РСПБЗН-Две могили също са гасили пожар в сухи треви и храсти в с. Батишница, до стадиона, където пожарът се е разпрострял на площ от около 1050 m2. В 18:15 часа екип на Втора РСПБЗН-Русе е изпратен за да потуши такъв пожар в с. Червена вода, а в 19:23 часа ветовските огнеборци са отишли в района на сметището в гр. Сеново, където вероятно при самозапалване е възникнал пожар в отпадъци. Всички тези пожари са ликвидирани от огнеборците без щети.

Сподели: