Няколко случая за притежание на наркотици са установили полицаи в Русенско

Няколко случая за притежание на наркотици са установили полицаи в Русенско. Канабис в лек автомобил са открили служители от РУ – Сливо поле. На 15 декември, при обход, дежурен автонаряд на районното управление в гр. Сливо поле установява два автомобила паркирани вдясно от бул. България в гр. Сливо поле, на изхода от града в посока гр. Силистра. Колите били с марки „Пежо“ и Хонда“. Във втората са се намирали двама млади мъже – 18-годишен от гр. Сливо поле и 24-годишен от гр. Тутракан. При полицейската проверка в пежото, управлявано от 18-гдишния, служителите на реда са открили картонена кутия от мобилен телефон. В нея е имало полиетиленови пликове, пълни с топчета от суха тревна маса със зеленикав цвят, в различни размери. На място е била изпратена дежурна оперативна група на полицията, която е извършила оглед. При него, в лекия автомобил „Пежо“, са открити две кутии с топчета от зеленикава тревна маса, а в близост до автомобила електронна везна, гриндер и хартийки за свиване на цигари, както и полиетиленов плик с топче суха трева. При направен полеви тест, тревата е дала положителен резултата за канабис. Случаят е документиран от разследващ полицай, по него е образувано досъдебно производство и е уведомен дежурен прокурор при РРП. 18-годишният е бил задържан от полицаите по ЗМВР.

Други двама, с лек автомобил, дървени трупи в ремарке и наркотици, са заловени от полицията в лесопарк „Липник“ край с. Николово. На 15 декември граждани са сигнализирали за съмнителен автомобил с ремарке, движещ се в района на заведение в лесопарка край с. Николово. По сигнала е изпратен служител от участъка в гр. Мартен, който отговаря за района на селото. Полицаят отишъл на място и на разклона от паркинга на заведението засякъл към него да се приближава лек автомобил „Мерцедес“ с ремарке. Служителят спрял колата, представил се на водача и извършил проверка. В колата са се намирали шофьорът – 29-годишен от Русе и пътник – 25-годишен негов съгражданин. На място за съдействие на колегата си са изпратени и други служители от Второ РУ. Изяснено е, че тегленото от колата ремарке е нямало регистрационни табели и е било натоварено с няколко дървени трупи, а единият от мъжете предал найлонов плик, съдържащ суха тревна маса. Двамата мъже са били отведени във Второ РУ за изясняване на случая, който е документиран от органите на разследването, като е образувано бързо производство за престъпления по чл. 235, чл. 354а, чл.343б, от НК. Работата продължава.

Още двама мъже, лек автомобил и наркотици са открили полицаи при обход на кея в Русе. Това е станало на 15 декември около 00:30 часа. Наряд на Първо РУ е засякъл в района на бившата гребна база, на кея на р. Дунав, двама млади мъже на 23 и 25 години. При последвалата проверка в ползваната от тях кола – „Фолксваген Голф“, до лоста за ръчната спирачка, са намерени найлонови пликчета с 3 броя топчета суха тревна маса, както и хартиени листи за свиване на цигари. Единият от мъжете е обяснил на служителите на реда, че тревата е марихуана. Започнало е изясняване на случая като е заведена преписка за престъпление по чл. 354 а, ал. 1 от НК.

Сподели: