Няколко събития организира ТД "Приста" по повод Деня на река Дунав

Няколко събития организира ТД „Приста“ по повод Деня на река Дунав

Река Дунав е най-международната река в света и една от най-големите речни системи в Европа! Реката протича през 10 държави, а събира водите си от цели 19. На 29-и юни отбелязваме специалния ден, посветен на Дунав, заедно с всички други държави от Дунавския басейн!

За да почетем този ден, от ТД Приста организираме няколко различни активности, споделя днес председателят Сашо Попов.

На 27-ми юни (неделя) правим дунавски тур с каяци за туроператори, гости на гр. Русе. Запознаваме ги с дейностите ни по проекта „Един ден от живота на праисторическия човек по брега на Дунава“, посочи той.

Ще почистим от пластмасови отпадъци брега на дунавски остров, като съберем отпадъците разделно.

На 4-ти юли (неделя) правим третото занимание за семеен приключенски туризъм, по проекта „Един ден от живота на праисторическия човек…“, отбеляза г-н Попов.

Деца и родители, под ръководството но опитни инструктори и водачи, ще преминат през ежедневния цикъл на нашите предци – миграции (с лодки по реката), набавяне на прехрана („лов“ с лък и копие), палене на огън (без кибрит) и приготвяне храна на жар, праисторическо изкуство (рисуване по „стените на пещера“ и моделиране с глина на праисторически съдове и фигурки). Ще открием любимата ни река по нов и вълнуващ начин, както ни приканва мотото на тазгодишната международна кампания.“Открий Дунав!““Discover Danube!“, завърши той.

Няколко събития организира ТД "Приста" по повод Деня на река Дунав
Сподели: