Няма засечен индийски вариант на COVID-19 в Русенско поне на този етап

Няма засечен индийски вариант на COVID-19 в Русенско поне на този етап

Няма засечен индийски вариант на COVID-19 в Русенско поне на този етап, в това бе категорична временно изпълняващата длъжността директор на Регионалната здравна инспекция в крайдунавския град д-р Искра Генева по време на разговор с областния управител Борислав Българинов. За изминалото денонощие в областта е установен един единствен случай от Две могили, а излекуваните са деветима. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта станаха 14228, а преболедувалите 13188. Активните случаи са 138. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 49, като 13 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 200, от които 35 са за интензивни грижи.

Вчера е починала още една жена с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 902, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 516 от тях са мъже, 386 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

До момента в областта са извършени 42024 имунизации, като повторна доза са получили 19010 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. Само за последното денонощие са поставени 544 ваксини.

През цялата седмица е осигурен „зелен коридор“ в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе. Без предварително записване на час през делничните дни ваксини ще бъдат поставяни там от 08.00 ч. до 15.00 ч.

Сподели: