Няма населени места без електрозахранване в област Русе

По последни данни към момента няма населени места от област Русе, които да са без електрозахранване. Екипите на „Електроразпределение Север“ през целия ден работиха по отстраняването на авариите, свързани с електроподаването. Областният управител Галин Григоров беше в постоянен контакт с всички институции, имащи отношение по проблема, като при влошаване на обстановката е създадена организация за максимално бързо и адекватно реагиране.

Припомняме, че по-рано през деня поради повреди в далекопроводите осем населени места от област Русе останаха без ток. Пет от тях бяха в община Сливо поле. Ставаше дума за селата Голямо и Малко Враново, Кошарна, Стамболово и Юделник. В Беленско пък населените места останали на тъмно бяха Стърмен и Ботров, като през изминалата нощ проблеми с електрозахранване е имало също в Дряновец и Бистренци. Също така село Кацелово, намиращо се в община Две могили беше без ток. Проблеми с електроподаването е имало и в община Ценово. За кратко без ток са били останали жителите на Долна Студена и Белцов.

Всички общински пътища, както и тези от републиканската пътна мрежа на територията на област Русе са отворени и проходими при зимни условия за леки и тежкотоварни автомобили. През нощта общо 61 автомобила на пътно-поддържащите фирми и на Областното пътно управление са опесъчили и почистили от снега от републиканската пътна мрежа, а през деня над 30 са били на терен. И в момента тежка техника продължава да почиства и обработва пътищата срещу обледяване.

Към момента няма проблеми с водоснабдяването, както и прекъснати телекомуникации в региона.

Сподели: