Няма населени места без електрозахранване в област Русе

Време за прочитане: < 1 мин.

По последни данни към момента няма населени места от област Русе, които да са без електрозахранване. Екипите на „Електроразпределение Север“ през целия ден работиха по отстраняването на авариите, свързани с електроподаването. Областният управител Галин Григоров беше в постоянен контакт с всички институции, имащи отношение по проблема, като при влошаване на обстановката е създадена организация за максимално бързо и адекватно реагиране.

Припомняме, че по-рано през деня поради повреди в далекопроводите осем населени места от област Русе останаха без ток. Пет от тях бяха в община Сливо поле. Ставаше дума за селата Голямо и Малко Враново, Кошарна, Стамболово и Юделник. В Беленско пък населените места останали на тъмно бяха Стърмен и Ботров, като през изминалата нощ проблеми с електрозахранване е имало също в Дряновец и Бистренци. Също така село Кацелово, намиращо се в община Две могили беше без ток. Проблеми с електроподаването е имало и в община Ценово. За кратко без ток са били останали жителите на Долна Студена и Белцов.

Всички общински пътища, както и тези от републиканската пътна мрежа на територията на област Русе са отворени и проходими при зимни условия за леки и тежкотоварни автомобили. През нощта общо 61 автомобила на пътно-поддържащите фирми и на Областното пътно управление са опесъчили и почистили от снега от републиканската пътна мрежа, а през деня над 30 са били на терен. И в момента тежка техника продължава да почиства и обработва пътищата срещу обледяване.

Към момента няма проблеми с водоснабдяването, както и прекъснати телекомуникации в региона.

Сподели:

Още новини от деня