вируси атакуват човека

Няма нови регистрирани случаи на коронавирус в област Русе за изминалото денонощие

Няма нови регистрирани случаи на коронавирус в област Русе за изминалото денонощие. Това сочат последните данни на Регионалната здравна инспекция.

Общо диагностицираните с COVID-19 в областта са 346, като един жител от Русенско е под домашна изолация в друга област. Затова и броят на установените случаи от началото на пандемията в областта в Единния информационен портал е 345 души.

Понастоящем активните случаи са 65. От тях 21 са на болнично лечение, а 44 са под домашна изолация.

От активните случаи 48% са мъжете, а жените са 52%, което като бройка е съответно 31 и 34. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 200 са жените, а мъжете са 145 което в проценти е респективно 58% и 42%.

За изминалите 24 часа има и трима излекуван пациенти, с което от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха 262-ма. Без промяна остава епидемичната обстановка в дома за стари хора „Възраждане“, където както беше обявено от Областния оперативен щаб миналия четвъртък излекуваните достигнаха 88 души, от които 74 са обитатели на социалното заведение, а останалите девет са от персонала, работещ там.

Припомняме, че починалите, които са били с положителен PCR тест за коронавирус от област Русе са 18, като половината от тях са от дома за стари хора „Възраждане“.

По-късно през деня очаквайте обобщена информация за разпространението на COVID-19 в региона през последните дни.

Сподели:

Още новини от деня