Активните случаи на коронавирус в област Русе са 29

Няма новорегистрирани случаи на заболели от коронавирус в Русенска област за последните 24 часа

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе няма констатирани нови случаи на коронавирус. Припомняме, че през вчерашния ден бяха обявени четири нови случая, сред които и двама ученици, както и две жени на 33 и 58 години. По последни данни от РЗИ става ясно, че 58-годишната жена е учителка в Детска градина „Звездица 2“ в Русе. Последният й работен ден е бил 18-ти септември, а първите й симптоми датират от 20-ти, като те се изразяват в отпадналост и повишена температура до 38°C. Поради това жената решава да си направи PCR тест в частна лаборатория и съответно резултатът й излиза положителен. За сега тя остава под домашна изолация. Паралелно се провежда епидемиологично проучване, като до момента са установени 27 контактни лица и те също са под домашна карантина. Става дума за 25 деца, една хигиенистка и една учителка. PCR тестове ще бъдат правени само на хората, проявили някаква симптоматика. Понастоящем става дума за 8 деца от детската градина и още две, които не са от там, но са контактни на болното лице.

От началото на пандемията диагностицираните с COVID-19 в областта са 387, като понастоящем активните случаи са 40. От тях 18 са на болнично лечение, а 22-ма са под домашна изолация.

От активните случаи 45% са мъжете, а жените са 55%, което като бройка е съответно 18 и 22. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 222 са жените, а мъжете са 165, което в проценти е респективно 57% и 43%.

За изминалите 24 часа има и още двама излекувани пациенти, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 326.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Сподели:

Още новини от деня