съдебна палата русе

Обвиняема за две тежки престъпления остава в ареста

Окръжен съд – Русе остави без уважение молбата на А. М. за изменение на наложената й мярка за неотклонение от задържане под стража в по-лека. Жената е в ареста от м.юни, а обвиненията спрямо нея са следните:

От 10.06.2017г. до 20.10.2017г. в с.Въбел, общ.Никопол, обл.Плевен и в гр.Русе, в условията на продължавано престъпление- на два пъти, в съучастие с И. Ц., отвлякла М. Н., като деянието е извършено от две лица и отвличането е с цел лицето да бъде изведено извън границите на страната.

На 10.06.2017г.в с.Въбел, общ.Никопол, обл.Плевен, и ГКПП Кулата-Промахон, в съучастие с И. Ц. набрала и транспортирала отделно лице – М. Н. и я превела през границата на страната, с цел да бъде използвана за развратни действия, независимо от нейното съгласие, в Република Гърция, като деянието е извършено чрез отвличане.

За първото престъпление предвиденото в закона наказание е лишаване от свобода от 7 до 15 години, а за второто – от 5 до 15 години лишаване от свобода и глоба.

Окръжният съд счете, че първоначално взетата мярка за неотклонение задържане под стража е законосъобразна и не са налице условия за изменението й в по-лека. Според съда, и към момента е налице обосновано предположение, че А. М. е извършила престъпленията, в които е обвинена. Не е отпаднала реалната опасност тя да се укрие или да извърши друго престъпление, включително с оглед многократните й пътувания до Гърция и предвид факта, че същата е била задържана при завръщането си от чужбина. Освен това, към момента няма данни здравословното състояние на обвиняемата да е влошено до степен несъвместима с престоя й в арестните помещения.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което е отхвърлено искането на А. М. за изменение на мярката й за неотклонение от задържане под стража в по-лека, може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Сподели: