съдебна палата русе

Обвиняемият за наркооранжерията в Щръклево сключи споразумение

Време за прочитане: < 1 мин.

Окръжен съд – Русе одобри споразумение, постигнато от държавното обвинение и обвиняемия Б. Г., относно отглежданите растения от рода на конопа в оранжерия в с. Щръклево.

Съгласно споразумението, неосъжданият Б. Г. се признава за виновен по повдигнатите му две обвинения. Първото е за това, че на 29.09.2020г. в с.Щръклево,  в съучастие със С. М. без надлежно разрешително произвел  и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – марихуана с нетно тегло 25 грама на обща стойност 150лв. Второто – за това, че за периода от м.юни 2020г. до  29.09.2020г. включително в с. Щръклево в съучастие със С. М. засял и отглеждал 38 растения от рода на конопа, а именно  – марихуана с нетно тегло 6,235кг. на стойност 37 410 лева, в нарушение на установените правила в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

Наказанията, които Б. Г. прие да изтърпи и за двете деяния, са лишаване от свобода за срок от 1 година и 11 месеца при първоначален общ режим. Приспаднато е времето, през което мъжът е бил задържан под стража от 29.09.2020 г. Не е наложено по-лекото наказание глоба.

Споразумението има последиците на влязла в сила присъда. Предстои насрочването и разглеждането на внесеното от Окръжна прокуратура споразумение с обвиняемата за същите деяния С. М.

Сподели:

Още новини от деня