съдебна палата русе

Обвиняем за разпространение на наркотици с постоянна мярка задържане под стража

Окръжен съд – Русе взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 41-годишния М. М., привлечен в качеството на обвиняем на 01.06.2020 г. за това, че без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества.

Съдът счете, че макар и в ранен стадий на разследването на делото събраните доказателства сочат на обоснования извод за наличие на обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението, за което е бил обвинен. Според съдебния състав е налице реална опасност от укриване и извършване на престъпление от страна на М. М., ако не бъде задържан, която опасност се извежда от шестте му предходни осъждания. Последните две от тях са били за същите престъпления като настоящото и са изтърпяни ефективно. Освен това, деянието, за което е повдигнато обвинение на М. М., е с висока степен на обществена опасност и е тежко умишлено по смисъла на закона. За това престъпление в Наказателния кодекс са предвидени наказания лишаване от свобода от пет до петнадесет години и глоба от 20000 до 100000 лв.

Определението на Окръжен съд – Русе подлежи на незабавно изпълнение и може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Сподели:

Още новини от деня