съдебна палата русе съд прокуратура

Обвиняем за хулигански действия в надлеза на бул.“България“ призна вината си

В разпоредителното заседание пред Районен съд – Русе 21-годишният Б. П. призна за извършените хулигански действия в надлеза на бул. „България“ и унищожаването на стъклопакет.

Обвиняемият заедно с двама негови приятели вървели от кв. „Родина“ към кв. „Чародейка“ на 09.11.2021 г. Около 21,18 ч. стигнали до вратата на надлеза. Безпричинно и непровокирано, Б. П. ритнал вратата, а след това и стъклопакета вляво от нея. Стъклото се счупило и паднало в непосредствена близост до младежите. Обвиняемият тръгнал в обратната посока, като според прокуратурата, при отдалечаването си „имал предизвикателна походка и телодвижения, излъчващи увереност и задоволство от извършеното“. Още на следващия ден във Второ РУ постъпило писмо от Общината, в което било съобщено за инцидента и бил приложен диск, съдържащ видеозапис от охранителните камери на надлеза.  

Б. П. възстановил щетите, които съгласно изготвената експертиза, възлизали на 159,60 лв. и признал вината си и по двете повдигнати му обвинения:

Извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – на публично място – надлез над бул. „България“ в гр.Русе, откъм ж.к. „Родина“, демонстративно нанесъл ритници по входната врата и стъклопакет към нея, като го счупил в непосредствена близост до преминаващи през надлеза лица.

Унищожил противозаконно чужда движима вещ – 1 бр. стъклопакет на стойност 159,60 лева, собственост на Община Русе, поставен към входна врата на надлез над бул. „България“ в гр. Русе, откъм ж.к. „Родина“.

За всяко от тези престъпления са били определени наказания, а след това групирани, и Б. П. е приел да изтърпи едно общо наказание, а именно лишаване от свобода за срок от 6 месеца с 3-годишен изпитателен срок и обществено порицание чрез прочитане на съдебния акт по радиостанция, излъчваща на територията на обл. Русе.

Районен съд – Русе счете, че споразумението не противоречи на закона и морала и го одобри, като същото има последиците на влязла в сила присъда и е окончателно.

Сподели: