коледни мотиви

ОбДЦКИ – Русе приканва русенци да посетят Коледните концерти на съставите му

В навечерието на Светлото Рождество Христово Общински детски център за култура и изкуство – Русе приканва русенската общественост да посети празничните Коледните концерти, където със своите вдъхновени изяви всяка година талантливи артисти, възпитаници на Центъра, провокират чувствата за доброта, обич и миротворство. Събитията са част от Коледно-новогодишния фестивал Русе’ 2023.

Програмата представя:

13 декември – Коледен концерт на съставите на Общински детски център за култура и изкуство. Участие ще вземат Тамбурашки оркестър „Русе“, Детска вокална група „Слънце“, Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Зорница“ и Битов състав, Фолклорен танцов ансамбъл „Здравец“, Фолклорен ансамбъл „Русчуклийче“ и гост-изпълнители Клуб по спортни танци „Настроение“, Формация за модерен балет „Мираж“.

Доходно здание, Голяма зала, 18 ч.

/Билети на стойност 5 лв. могат да бъдат закупени от 11 до 13 декември на касата на Доходно здание от 10 до 18 ч./

16 декември – „В очакване на Дядо Коледа“ – Общоградски детски празник

Доходно здание, Голяма зала, 11 ч.

/Вход с безплатни пропуски, които могат да се получат от 13 до 16 декември на касата на Доходно здание от 10 до 18 ч./

На този празник Дядо Коледа ще раздава подаръци на малчуганите. За целта половин час преди началото на концерта на двата гардероба на залата в Доходно здание ще бъде организиран събирателен пункт. Родителите ще могат да предадат опакованите подаръци, на които ясно да са написани имената на детето и възрастта.

16 декември – Коледен концерт на Детски хор „Дунавски вълни“ и

Дамски хор „Дунавски вълни“ при НЧ „Ангел Кънчев“ 1901

с диригент Весела Тодорова. На рояла Гергана Вичева и Елена Колева.

Доходно здание, Голяма зала, 17 ч.

/Вход свободен/

19 декември – Коледен концерт на Детска вокална група „Слънце“ и Тамбурашки оркестър „Русе“ с диригент Наталия Константинова и преподаватели по тамбура Весела Казанджиева и Георги Тодоров.

Пленарна зала на Община Русе, 18 ч.

/Вход свободен/

Концертът е с благотворителна цел, като събраните средства ще бъдат в подкрепа на Фондация „Александър Русев“ за изграждане на водно-рехабилитационен център за деца и възрастни с физически и ментални затруднения./

Сподели: