Обедно матине в ДКЦ-2

Обедно матине в ДКЦ-2

Време за прочитане: < 1 мин.

Пациентите на ДКЦ-2 бяха въвлечени във вълшебния свят на любовта, чрез музикални изпълнения от ученици на 14-ти февруари. Празникът на Свети Валентин се чества в България само от няколко десетилетия, но магичната му сила бързо завладява всички.

Любовта и музиката традиционно се сливат в днешния ден. Младите изпълнители от 4-ти до 12-ти клас от различни паралелки на Национално училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ – Русе в продължение на час напомняха на минаващите пациенти за радостта от живота. Разположени на импровизирана сцена във фоайето на ДКЦ-2, децата със своите китари, флейти и цигулки изпълняваха класически любовни произведения. Разбира се не липсваха и танцови и вокални изпълнения.

Музикалното бягство от реалността бе реализирано благодарение на ръководството на Лечебни заведения „Медика“ и чрез любезното съдействие на г-жа Мария Дуканова – директор на Национално училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ – Русе.

Обедното матине даде шанс на задълбочените в своите проблеми пациенти да се усмихнат и със сигурност да се замислят за хората до тях, за тези които ги подкрепят и обичат.

Сподели:

Още новини от деня