детска стая

Обзавеждане на детска стая в апартамента

Определено не е лесно да се подходи при обзавеждане на детска стая в апартамента…

И ако очаквате първото си дете – може би се лутате между всякакви интериорни решения!  Но ако спазвате нашите съвети, със сигурност, ще се справите безпроблемно с това предизвикателство.

Обзавеждането на стаята на очакваното първо дете е вълнуващо и отговорно начинание. Вие трябва да създадете пространство, което да бъде безопасно, уютно и комфортно за мъника.

По тази причина специалистите по интериорен дизайн дават следните съвети!

Размерът на стаята е много важен

Обърнете първо внимание на размера на стаята. Ако става дума за малка стая, ще трябва да изберете мебели и аксесоари, които да не претрупват пространството. Голямата стая определено предоставя повече възможности, но и в нея всичко трябва да е перфектно организирано. Ако живеете в едностаен апартамент, то е необходимо да организирате зона за бебето, която да бъде на тихо и спокойно място.

Изберете безопасни и ергономични мебели

Може би сте разгледали различни фотоси в интернет за детска стая, но важното е да закупите мебели, които са сертифицирани за безопасност за деца. Те трябва да са без остри ъгли и краища, тоест да са със заоблени или с меки ръбове.

Създайте уютна атмосфера

Това се постига както с меки цветове и текстури, така и с подходящо осветление. Добавете меки възглавници, килим, за да създадете уютно място за вашето първо дете. Осветлението е наложително да бъде пригодено и за нощта, тоест да е с опция за намаляване на интензитета на светлинния поток.

Включете детски декоративни елементи

Добавете играчки, свежи детски пана и други декоративни оригинални предмети. Така стаята ще придобие специален вид. Някои родители решават за целта на използват красиви тапети с рисунки или просто да имат изрисувана една или две стени с детски герои или цветни облачета или балони. Но не прекалявайте! Не е нужно детската стая в апартамента да има вид на магазин за детски играчки.

Важно е да имате предвид, че нуждите на детето ви ще се променят с течение на времето. Това ще налага периодична актуализация в обзавеждането на стаята. Но когато започнете с правилните неща, ще имате добра основа за бъдещите трансформации.

Ето още полезни съвети, които можете да използвате при обзавеждането на детска стая в апартамента:

  • Помислете за цветовата палитра. Светлите цветове правят стаята да изглежда по-голяма и по-светла. Ярките багри  могат да бъдат стимулиращи за децата.
  • Използвайте повече естествена светлина. Не затъмнявайте прекалено много стаята. Сложете леки пердета или щори.
  • Не влизайте изцяло в стереотипната схема синьо за момчета или розово за момичета.

С правилно планиране и усилия ще оформите за дете една неповторима детска стая!

Сподели: