Големи опашки от камиони затрудняват движението по пътя Мартен - Русе

Областна администрация – Русе: Засилен трафик е сред причините за опашките от камиони по границите

Засиленият трафик, предизвикан от отварянето на границите, е една от причините за образуване километрични опашки от камиони в района на ГКПП „Дунав мост“ при Русе. Подобна е ситуацията и от румънската  страна на границата. В посока Румъния за последното денонощие са преминали 1200 тежкотоварни превозни средства, а у нас са влезли около 1100 камиона. Днес заместник-кметът по комунални дейности Димитър Недев припомни, че това е проблем, обсъждан на среща при Областния управител в края на миналата година.

Това, което Община Русе е направила, за да облекчи трафика, е да изгради буферен паркинг на булевард „България“, който до сега се е използвал епизодично. Паркингът е снабден с екотоалетни и съдове за отпадъци, които се обслужват редовно, и това дава възможност част от тежкотоварните автомобили да престоят и изчакат безопасно преминаването си през ГКПП „Дунав мост“.

Припомняме, че булевард България е част от мрежата на Агенция „Пътна инфраструктура“ и Община Русе ще съдейства на Областна администрация за решаване на проблема.

Сподели: