Областна администрация - Русе отличена със специална награда от Института по публична администрация към Министерски съвет

Областна администрация – Русе отличена със специална награда от Института по публична администрация към Министерски съвет

Областна администрация - Русе отличена със специална награда от Института по публична администрация към Министерски съвет

На церемония късно следобед вчера в гр. Банкя ръководството и екипът на Областна администрация Русе бяха отличени със специална награда от Института по публична администрация към Министерски съвет. Наградата се връчва за принос към Института, който е водеща институция за обучение на служители в държавната администрация

Отличието беше прието лично от областния управител Галин Григоров, както и от главния секретар на администрацията Симеон Иванов.

„Благодаря на целия екип, с който имам възможността да работя! Освен отлични специалисти във всяка област те са и страхотни хора! В трудните моменти винаги съм намирал подкрепа от всеки един от тях!

Сигурен съм, че заедно ще продължим да надграждаме постигнатото и ще утвърдим Областната администрация в Русе като еталон за обществена институция на национално и европейско ниво!“, заяви Григоров.

Припомняме, че Областна администрация Русе е сред първите в страната, които въведоха в ежедневната си дейност система за електронен обмен на данни. Още от началото на 2018-та година администрацията работи на този принцип, а това от своя страна я нареди сред едни от най-бързо внедрилите системата в България и успешно използващи я.

Също така Областната управа постоянно участва и подкрепя множество разнообразни инициативи както на национално, така и на местно ниво.

Разбира се това не би могло да се случи без отличната подготовка на експертите от администрацията. Именно затова се дава и наградата и по-точно за най-висок процент на изпълнение в съотношението брой подадени курсисти и съответно дипломирани такива от Института по публична администрация. Важно е да се отбележи, че вчера Областна администрация Русе беше единствената областна администрация от България, която беше отличена. Сред останалите девет институции, които бяха наградени, са Комисията за защита на личните данни, Столична община – Районна администрация Надежда, Изпълнителна агенция „Оперативна програма, наука и образование за интелигентен растеж“, Агенция за публични предприятия и контрол, Комисията за регулиране на съобщенията, Агенцията по заетостта, Министерството на труда и социалната политика, Националната агенция за приходите, както и Община Карлово.

Сподели:

Още новини от деня