Областна администрация - Русе подкрепи благотворителна инициатива в полза на русенските медици

Областна администрация – Русе подкрепи благотворителна инициатива в полза на русенските медици

По-рано през деня в Областната дирекция на МВР беше представен календара на институцията за идната 2021 година. Той се състои от 12 страници, а неговият слоган е „Заедно за сигурност и спокойствие“. Различното е, че той ще бъде подаряван, но ако някой желае може да дари определена парична сума. Събраните средства ще бъдат оповестени в началото на следващата година, като те ще отидат за закупуване на това, от което се нуждаят медиците на първата линия в борбата с COVID-19 в региона. Уникалността на инициативата е продиктувана и от още нещо, а именно, че тя не идва от ръководството, а от служителите на дирекцията. В календара са включени снимки от дейността на всички структури на дирекцията, като те са така подредени, че следват определена последователност, опитвайки се да запознаят по най-отчетливия начин обществеността с дейността на местното МВР. Към даренията, които ще се натрупат, ще бъде прибавена и сума от ръководството на Областната дирекция на полицията.

Сред гостите на днешното събитие и съответно първи дарители бяха народни представители, кметове на общини, както и областният управител Галин Григоров и неговите заместници Валентин Колев и Свилен Иванов.

Дизайнът на календара е изцяло на пресаташето на полицията в Русе Даниела Малчева. Инициативата се реализира и с партньорството на русенски печатници. Автори на фотографиите са Емил Кьостебеков и Атанас Великов.

Сподели: