катастрофа Симовата мелница

Областна администрация – Русе се включва в Европейския ден без загинали на пътя

За трета поредна година по предложение на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ТИСПОЛ, през месец септември ще се реализира проекта EDWARD – European Day Without A Road Death. През 2018 г. инициативата Европейски ден без загинали на пътя ще се проведе на 19 септември на територията на цялата страна.

Мотото на тазгодишната кампания е „Безопасни мобилни комбинации за живот“ и е в контекста на темата на Европейската седмица на мобилността, която е между 16 и 22 септември „Мултимодалност“ със слоган „Комбинирай, движи се!“.

Целта е в периода преди провеждането на полицейската операция всички участници в движението по пътищата да помислят дори за няколко минути за рисковете, с които се сблъскват, за тези, на които може да изложат останалите участници и за това как самите те могат да допринесат за намаляването на рисковете на пътя. Идеята е чрез споделената от всички нас отговорност и солидарност да се намали стряскащата статистиката относно броя загинали хора по пътищата на Европа, както и в нашата страна.
Сред множеството партньори на инициативата е и Областна администрация Русе.

Всеки желаещ може да се регистрира като партньор на следния уеб адрес: http://roadsafetydays.eu. Сред възможностите са още участие във фотоконкурса на ТИСПОЛ във връзка с EDWARD, като кандидатите трябва да изпратят 3 от своите най-добри фотографии до 19 октомври тази година на адрес: MOVE-ROAD-SAFTY-DAYS@ec.europa.eu. Отличените снимки ще бъдат представени от Европейската комисия, а победителят ще бъде поканен на следващите награди по пътна безопасност, организирани от Комисията. Желаещите да се включат в кампанията могат да участват и чрез социалните медии с #ProjectEDWARD в Twitter, Facebook, Instagram и др., както и да дадат обещание за пътна безопасност, като попълнят формата на адрес: http://projectedward.eu.

Актуална информация, показваща броя загинали към момента при пътнотранспортни произшествия може да бъде намерена на следния адрес.

Сподели:

Още новини от деня