Областна администрация се присъедини към инициативата на ДАЗД Посланик на доброто

Областна администрация Русе се присъедини към инициативата на Държавната агенция за закрила на детето – Посланик на доброто.

Идеята е да се популяризират истории за хора, които са направили добро за дете и/или за семейството му в труден момент, беда или при тежък инцидент и по този начин са променили житейската му съдба към по-добро.

Най-вълнуващите истории ще бъдат популяризирани на Празника на доброто, който Държавната агенция за закрила на детето организира на 21-ви ноември тази година в София. Празникът, който се предвижда да завърши с вграждане на Капсула на хилядолетието с послания за бъдещите поколения, която ще се отвори през 2030 г., е и по повод 30-та годишнина от приемането на първия международен акт, утвърждаващ човешките права на всички деца по света, а именно Конвенцията на ООН за правата на детето.

Историите трябва да бъдат изпращани на e-mail: governor@ruse.bg или p.brankova@ruse.bg до края на месец септември. Задължително изискване е и те да бъдат в обем до една стандартна страница – A4, 2500 знака. След подбор 10 от историите ще бъдат изпратени в Държавната агенция за закрила на детето, където техният екип ще има не леката задача да избере най-завладяващите и трогателни истории от цялата страна.

Сподели:

Още новини от деня