Областният информационен център – Русе участва в информационната среща на подпрограма „Култура“ на програма „Творческа програма“

Областният информационен център – Русе участва в информационната среща на подпрограма „Култура“ на програма „Творческа програма“

Областният информационен център – Русе участва в информационната среща на подпрограма „Култура“ на програма „Творческа програма“ на 28 май в Дом „Канети“. С това събитие в Русе екипът на подпрограмата започна лятното си турне в страната с цел популяризиране на програма „Творческа Европа“, с акцент върху раздела за култура.

По време на презентацията Десислава Панчева, ръководител на офис „Култура“ към Creative Europe Desk – България запозна участниците в срещата с възможностите за кандидатстване, приоритетите, видовете конкурси и награди, кои са допустимите кандидати, изискванията към тях и към проектите. Панчева сподели кои са подводните камъни и даде ценни съвети относно технологията при подготовка на проектните предложения. По време на общата среща бяха обсъдени добри практики.

Представители на културните институции в града и на неправителствения сектор, чиято дейност е свързана с изкуствата и културата, имаха възможност за индивидуални консултации, както с Деси Панчева, така и с Хелиана Велинова, експерт комуникации и връзки с обществеността на офис „Култура“.

При подготовката на срещата ОИЦ – Русе се включи, като я популяризира сред потенциално заинтересовани лица, институции и НПО.

Визитата в Русе на екипа на офис „Култура“ на програма „Творческа Европа“ се осъществи в рамките на фестивала „Реките на града – Реките на Русе“, който фондация „Колективът“ организира от 27 до 29 май 2022 г. на обновения с европейски средства дунавски кей до Вития мост. Партньори на фондацията са Община Русе, „Еконт експрес“, „БРП-Русе“, Порт Пристис, Фондация „Америка за България“ и програмата Civic Europe.

Сподели: