Областният управител Галин Григоров се срещна с посланика на Украйна у нас

Областният управител Галин Григоров се срещна с посланика на Украйна у нас

Време за прочитане: < 1 мин.

Областният управител на област Русе Галин Григоров и неговият заместник Валентин Колев се срещнаха с извънредния и пълномощен посланик на Украйна в България Н. Пр. Виталий Москаленко, както и с почетният консул на Украйна в града Пламен Бобоков.

Настоящата визита е продиктувана както от желанието за установяване на по-тесни връзки, така и от изложбата, посветена на известния украйнски и български скулптор Михайло Парашчук. Експозицията, която беше открита вчера в Художествената галерия, намираща се на ул. „Борисова“ 39, ще може да бъде посетена от всеки желаещ до 26-ти май.

По време на срещата беше отчетено, че България е стратегически партньор за развитие на отношенията между двете страни.

Сред споменатото беше и идеята за разкриване на ново българско училище в Украйна, тъй като не малко младежи след като завършат училище избират да кандидатстват за висше образование в България. По-късно през деня се очаква и провеждането на среща между посланика и академичното ръководство на Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Развитието на туризма, както и възможностите за инвестиции също бяха обсъдени, като беше посочено, че от идния месец министерствата на труда и социалната политика на двете държави започват преговори в сферата на политиката и предприемането на конкретни мерки за облекчаване на трудовите режими за работа на българи и украйнци, съоветно в Украйна и България. В днешната среща участва и Анна Тертична от посолството на Украйна в София

Сподели:

Още новини от деня