Областният управител Галин Григоров: Всеки от нас да прояви разбиране и да спазва наложените мерки !

Областният управител Галин Григоров: Ще допуснем ли страданието, кръвта и сълзите на героите или пък стоновете на прокудените сираци и вдовици да бъдат забравени!?

„Българският народ помни възходи и катастрофи, несбъднати идеали и предателства, но никога, дори за миг, не сме били готови да преклоним глава пред неправдата, тиранията и деспотизма! Често наричани шепа мечтатели априлци ни завещаха безпрецедентен урок по родолюбие! От нас обаче зависи дали той ще бъде само спомен, останал в миналото или вдъхновение за градежа на съвременна България! Ще допуснем ли страданието, кръвта и сълзите на героите или пък стоновете на прокудените сираци и вдовици да бъдат забравени!? От нас зависи каква България ще оставим на идните поколения! Нека бъдем патриоти, наистина достойни последователи на завета на предците си и не позволяваме поругаване на родовата памет! Нека бъдем по-мъдри и по-решителни, но и достатъчно доблестни! Нека докажем, че саможертвата на оплискалите с кръвта си стените на църквата в Батак и Дряновския манастир, скалите на Околчица, а също и изгорелите в пожарищата и увисналите на бесилките, не е била напразно! Нека помним героите и следваме техния път! Вечна слава на героите! Да живее България!“, с тези думи областният управител Галин Григоров се обръща към русенци и жителите на региона по случай 145-та годишнина от избухването на Априлското въстание.

По-късно през деня Галин Григоров ще присъства на панихида и заупокойна молитва в памет на посветилите живота си за свободата на Отечеството. Тя ще бъде отслужена от 17.30 ч. в храма „Всех Святих“.

Сподели: