Областният управител изясни какво ще се направи за подобряване електроснабдяването в Мартен

Областният управител изясни какво ще се направи за подобряване електроснабдяването в Мартен

Областният управител на област Русе Галин Григоров се срещна вчера с над 300 жители на град Мартен, които излязоха на протест и блокираха главния път между Русе и Силистра. Причината за тези действия е постоянното прекъсване на електрозахранването в населеното място, което се случва без предупреждение и води до изгарянето и повредата на множество електроуреди.

Областният управител заяви, че още от днес поетапно ще започне подмяната на електрическата мрежа, а до края на месец ноември би трябвало да се изгради и новата подстанция, която ще захранва града. Обнадеждаващо е и, че техниката вече е доставена, а до няколко дена ще се подпише и договора за започване строителството на подстанцията.

Г-н Григоров сподели с протестиращите, че самият той е потърпевш, тъй като живее в Мартен.
Местните имат уверението и на кмета г-н Димо Тонев, и на ръководството на електроразпределителното дружество, че проблемът ще бъде решен във възможно най-кратки срокове.

Напрежението ескалира и поради наближаващата зима, тъй като повечето от хората се отопляват на ток. Последният драстичен случай е от преди няколко дни, когато ел. захранването е прекъснало няколко десетки пъти.

Сподели:

Още новини от деня