Областният управител и председателят на ОбС на БЧК - Русе проведоха среща

Областният управител и председателят на ОбС на БЧК – Русе проведоха среща

Време за прочитане: < 1 мин.

Областният управител Галин Григоров се срещна с председателя на Общинския съвет на Българския червен кръст в Русе Алисе Муртезова.

По време на срещата бяха обсъдени възможностите за развитие на партньорството между двете структури, като акцент беше поставен върху предприемането на навременни и максимално ефективни мерки в условията на кризисни ситуации през настоящия зимен сезон.

Също така областният управител беше детайлно запознат с постигнатото през отминаващата вече 2019-та година от екипа на червения кръст в Русе. Сред множество дейности на организацията е и изпълнението на Хранителната програма, благодарение на която 2992-ма души са получили продоволствени продукти от първа необходимост. Проведени са и 140 курсове за кандидат водачи на моторни превозни средства за придобиване на основни знания и умения за оказване на първа долекарска помощ, като от тях са се възползвали повече 1790 човека. От друга страна 124 души са били обучени за оказване на първа долекарска помощ на работното място.

Освен това специално внимание е било отделено на промоцията на доброволното и безвъзмездно кръводаряване, както и на водноспасителната дейност.

Що се касае до Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, както и на този за работа с деца на улицата, то може да се посочи, че е осигуряван постоянен подслон, храна и медицински грижи, както и учебни, възпитателни и развлекателни занимания.

Днес от 13.00 ч. в зала „Батенберг“ на Регионалния исторически музей ще се проведе годишното отчетно общо събрание на Общинската организация на БЧК.

Сподели:

Още новини от деня