Областният управител към кметовете и общинските съветници в Ценово: Изберете отново откритото управление и постоянния диалог с гражданите

Областният управител към кметовете и общинските съветници в Ценово: Изберете отново откритото управление и постоянния диалог с гражданите

На тържествена церемония днес новоизбраните общински съветници в Ценово, кметът на общината д-р Петър Петров и кметовете на кметства положиха клетва да защитават интересите и да работят за благоденствието на жителите на общината. Тържествената сесия бе водена от областния управител на Русе Данаил Ковачев, който поздрави представителите на местната власт за доверието и уважението, което са получили от избирателите. Припомняме, че това е единствената община в региона, където в никое от населените места не се стигна до балотаж. Според областния управител това е повод за задоволство, но също така е и голяма отговорност. „Очевидно хората от общината ясно показаха, че пътят и посоката, които ръководството на Общината и общинските съветници следваха до този момент, са верни и правилни. През следващите 4 години сте длъжни да оправдаете гласуваното Ви доверие и да работите все така отговорно в интерес на жителите на общината. Продължете добрите практики от предходния мандат, вземайте разумни и полезни решения. Изберете отново откритото управление и постоянния диалог с гражданите, не бягайте от проблемите, а търсете техните оптимални решения. Надявам се, че с общи усилия ще постигнете високи резултати, с които ще утвърдите модерния и европейски облик на Ценово, доказвайки, че тук е възможно да се води наистина пълноценен живот, защото всички населени места от общината се развиват успешно“, каза областният управител. Ковачев отбеляза още, че община Ценово е пример за това как една малка по територия и по брой население община може да води пълнокръвен културен, социален, обществен и политически живот. Областният управител посочи още, че при всеки възникнал казус представителите на местната власт винаги могат да разчитат на него и неговия екип. Областният управител и неговият заместник Георги Георгиев благодариха на председателя на Общинската избирателна комисия Анжелина Миланова, както и на цялото ръководство и членовете на комисията, а също и на представителите на секционните избирателни комисии за ефективната работа преди и по време на изборите, затова че са гарантирали правото на вот на всеки един гласоподавател в населените места от общината.

От своя страна Анжелина Миланова връчи удостоверенията за избор на новоизбраните общински съветници, кмета на общината и кметовете на кметства. Всички те се заклеха да работят за благоденствието на жителите на община Ценово. Съгласно представените и обработени протоколи на всички секционни избирателни комисии стана ясно, че само две партии ще имат представители в местния парламент. Това са ГЕРБ и БСП за България. Близо 64% от местата в Общинския съвет или общо 7 се падат на ГЕРБ, а 4 на БСП за България.

След тайно гласуване по време на първото заседание на Общинския съвет, водено от най-възрастния общински съветник Красимир Танев, бе взето решение начело на местния парламент за втори пореден път да застане Георги Георгиев. Припомняме, че кметът на община Ценово д-р Петър Петров оглавява Общинската администрация за пети път, като това за него е и четвърти пореден мандат. На изборите на 29 октомври д-р Петров получи подкрепа от 61.19%, което е с почти 38% повече отколкото за останалия втори в надпреварата кандидат за кмет.

И двамата гарантираха категорично, че ще работят активно за просперитета на общината и благоденствието на нейните жители, като предстои да реализират редица нови инициативи и проекти във всяка сфера от обществения живот.

Сподели: