галин григоров

Областният управител на Галин Григоров ще участва в днешните чествания, посветени на подвига на Червеноводската чета

Време за прочитане: < 1 мин.

По традиция областният управител на област Русе Галин Григоров ще участва в днешните чествания, посветени на подвига на Червеноводската чета.

Припомняме, че от 2009-та година до сега всяка година родолюбиви граждани и патриотични организации почитат подвига на четниците от Червеноводската чета. Тази година за разлика от предходните „Комитски събор“ няма да се проведе поради извънредната епидемиологична обстановка в страната.

Въпреки това паметта на отдалите живота си за България ще бъде почетена с по-скромна програма, започваща от 11.00 ч. днес. Първо ще бъде осветено знамето на Червеноводската чета и ще се извърши панихида в двора на черквата на село Червена вода, последвана от тържествено изнасяне на знамето и шествие до паметника на Тома Кърджиев, където в знак на признателност ще бъдат поднесени венци и цветя.

От 13.00 ч. ще бъде положена комитска клетва, а по-късно ще се проведе молебен за здравето и благоденствието на българския народ. Програмата ще завърши с музикални изпълнения от сдружение 4ЕТРИ.

През 2017-та година събитието се проведе под патронажа на областния управител Галин Григоров.

Сподели:

Още новини от деня